top of page

Početna   /   Oprema   /   Merenja u meteorologiji   /   Meteorologija   /   Meteorološki radari

METEOROLOŠKI RADARI

Vaisalini meteorološki radari su savršeni za proizvodnju jasnih, bez nereda, merenja visoke rezolucije padavina. Funkcija klasifikacije hidrometeora pomaže da se jasno razlikuju različite vrste padavina i poboljša kvalitet podataka eliminisanjem pokretnih, nemeteoroloških ciljeva.

Napredni meteorološki radarski sistem rešava mnoge probleme:


     -     Fleksibilan i jednostavan za korišćenje, sa intuitivnim grafičkim ekranima i najsveobuhvatnijim i najrobusnijim softverom u industriji za brzu obradu i sofisticirano filtriranje nereda.

   -   Radarska antena igra vitalnu ulogu u kvalitetu prikupljenih podataka. Oblik, struktura i veličina tanjira optimizuju performanse dvostruke polarizacije i obezbeđuju odličnu redukciju bočnih režnja.

     -     Vaisala sistemima se može pristupiti sa bilo kog mesta putem bezbedne mrežne veze. Svi radovi na kalibraciji, kao i većina drugih zadataka redovnog održavanja, mogu se obaviti na daljinu, tako da nema potrebe za posetama na lokaciji.


Saznajte više o najsavremenijoj tehnologiji radara za vremenske prilike u C-opsegu za vremenski nadzor visokih performansi i pametne odluke o ranom upozorenju. Najnoviji dodatak našoj porodici meteoroloških radara u čvrstom stanju, WRS300 pruža visoke performanse i izuzetnu preciznost u integrisanom paketu sa malo održavanja za poboljšano predviđanje i pripremu za nepovoljne vremenske uslove.

U nastavku možete pogledati neke od uređaja koji su povezani sa ovim tipom merenja.

iris.png

Preuzmite brošuru o meteorološkim radarima

Jedinstvena, najsavremenija tehnologija senzora kompanije Vaisala se manifestuju kroz njihov svestrani asortiman proizvoda. Tačnost i dugoročna stabilnost Vaisala senzora su apsolutno najbolji u klasi u industriji.

bottom of page