top of page

Početna   /   Oprema   /   Merenja koncentracije u tečnostima   /   Zaslađivači

ZASLAĐIVAČI

Zaslađivači skroba i zamene za šećer uključuju glukozu (dekstrozu), fruktozni glukozni sirup, kukuruzni sirup i sorbitol. Ovi proizvodi se koriste za zaslađivanje, konzervaciju, teksturu ili boju u mnogim jestivim i pitkim proizvodima, iu raznim industrijama, od hrane i pića do farmaceutskih proizvoda.

Zaslađivači skroba se proizvode reakcijama kisele hidrolize formirajući kristale ili sirupe. Stepen hidrolize se meri ekvivalentom dekstroze (DE). Zamene šećera bez kalorija, kao što su aluloza ili stevija, proizvode se od biljaka da bi se formirali kristali ili sirupi.

Vaisala K‑PATENTS® procesni refraktometar je savršeno pogodan za proizvodnju zaslađivača. Precizno i pouzdano merenje ukupnih rastvorenih čvrstih materija (TDS) na liniji pomaže u optimizaciji procesa u nastavku i usklađenosti sa strogim specifikacijama finalnog proizvoda.

U nastavku možete pogledati neke od uređaja koji su povezani sa ovim tipom merenja.

foodbev.png

Preuzmite brošuru o uređajima koji se koriste u proizvodnji zaslađivača

Jedinstvena, najsavremenija tehnologija senzora kompanije Vaisala se manifestuju kroz njihov svestrani asortiman proizvoda. Tačnost i dugoročna stabilnost Vaisala senzora su apsolutno najbolji u klasi u industriji.

bottom of page