top of page

Početna   /   Oprema   /   Merenja koncentracije u tečnostima   /   Šećer

ŠEĆER

Proizvodnja jestivog šećera je delikatan proces koji zahteva kontrolu procesa i trenutno, tačno brix (sadržaj čvrstih materija) merenje sirovih tečnosti i tečnosti u procesu za najbolju količinu i kvalitet proizvoda, mereno na primer srednjim otvorom (MA) i koeficijentom varijacije (CV). Prihvatljivi su samo visokokvalitetni tečni i kristalni šećeri. U proizvodnji kristalnog šećera, apsolutni cilj je da se proizvede maksimalna količina ravnomerno kvalitetnih kristala, izbegavajući finoće i konglomerate.

Proizvodnja šećera uključuje dve različite operacije: preradu šećerne trske ili šećerne repe u sirovi šećer i preradu sirovog šećera u rafinisani šećer.

Pošto je rafinacija šećera energetski intenzivan proces u kojem se sirovi sok podvrgava višestrukim koracima obrade kako bi se uklonile nečistoće, pravi alati za kontrolu procesa pomažu da se maksimizira prinos i minimiziraju troškovi proizvodnje. Sve u svemu, industrija šećera je veliki potrošač vode jer svaki proizvodni korak zahteva vodu. Potrošnja vode i energije tokom proizvodnje može se značajno smanjiti, doprinoseći održivosti mlina ili rafinerije, korišćenjem moderne tehnološke opreme, kao što je Vaisala K‑PATENTS® procesni refraktometar.

U nastavku možete pogledati neke od uređaja koji su povezani sa ovim tipom merenja.

sugar.png

Preuzmite brošuru o uređajima koji se koriste u proizvodnji šećera

Jedinstvena, najsavremenija tehnologija senzora kompanije Vaisala se manifestuju kroz njihov svestrani asortiman proizvoda. Tačnost i dugoročna stabilnost Vaisala senzora su apsolutno najbolji u klasi u industriji.

bottom of page