top of page

Početna   /   Proizvođači   /   Opširnije o proizvođačima   /   Vaisala

vaisala.PNG

Poreklo kompanije Vaisala datira iz 1930-ih kada je profesor Vilho Väisälä, osnivač Vaisale i dugogodišnji generalni direktor, izumeo neke od principa rada radiosonde. Kompanija je osnovana 1936. godine u Finskoj, a prve radiosonde su proizvedene u podrumu stambene zgrade u centru Helsinkija. Od skromnog početka, kompanija je evoluirala da postane svetski lider u mnogim oblastima merenja.

LIFT-1936-Timeline-Vilho-Väisälä-800x450.jpg
vaisala map.png

Danas Vaisala zapošljava preko 1.850 ljudi i izvozi 98% svoje proizvodnje u preko 150 zemalja i globalni lider je u vremenskim, ekološkim i industrijskim merenjima sa sedištem u Vantai, Finska. Nadovezujući se na preko 80 godina iskustva, Vaisala teži ka svojoj misiji Zapažanja za bolji svet.

Fokus na klijenta

Kupci su srž Vaisalinog globalnog uticaja: kroz rešenja i klijente mogu da ostvare svoju misiju i da imaju pozitivan otisak na svetu. Teže dubokom razumevanju potreba kupaca i teže da im izađu u susret u svemu što rade.

Inovacija i obnova

Vaisala prihvata pionirske inovacije i pokreće promene kroz kontinuirano poboljšanje i učenje. Kroz tehnološke inovacije žele da poboljšaju pozitivne promene u svetu, pružajući zapažanja za bolji svet.

HERO-Values-picture-1440x680_0.jpg

Integritet

Vaisala je poštena, poštovana i pouzdana. Promoviše održivo i etičko ponašanje. Održivost i odgovornost su integrisani u sve Vaisaline poslovne prakse i očekuju slično ponašanje od svih njihovih partnera, u skladu sa Kodeksom ponašanja.

Jači zajedno

Vaisala se ističe tako što deli, uči i radi zajedno sa drugima i sa zainteresovanim stranama.

Vaisalini zaposleni su okosnica njihovog poslovanja, a takođe sarađuju u naučnoj zajednici širom sveta.

OPREMU KOMANIJE VAISALA POGLEDAJTE NA:

2

broj planeta na kojima mere Vaisalini uređaji

> 2,000

broj zaposlenih širom sveta

29%

procenat zaposlenih u istraživanju u razvoju

>25

broj kancelarija širom sveta

bottom of page