top of page

GORIVNE ĆELIJE

Početna   /   Oprema   /   Merenja u industriji   /   Gorivne ćelije

Polimerna elektrodna membrana (PEM) gorivna ćelija je značajna tehnologija u ekonomiji vodonika. PEM gorivna ćelija ima nisku radnu temperaturu (<100 °C), što je čini korisnom u brojnim primenama, kao što su proizvodnja električne energije, automobili i javni prevoz.

Efikasnost i životni vek PEM gorivne ćelije u velikoj meri zavise od tačne kontrole temperature i vlage. U ovoj aplikaciji, senzor je u okruženju visoke vlažnosti, obično preko 80% relativne vlažnosti. Ovo je izazovno okruženje, jer postoji kontinuirani rizik od kondenzacije. Kondenzacija može pokvariti očitavanje merenja i može proći mnogo vremena da se senzor vrati iz zasićenog stanja. Vaisalina tehnologija zagrejane sonde je savršeno rešenje za ovaj izazov. Zagrejana sonda će osigurati da je senzor konstantno topliji od temperature procesa.

U nastavku možete pogledati neke od uređaja koji su povezani sa ovim tipom merenja.

fuel cells.png

Preuzmite brošuru o uređajima koji se koriste u proizvodnji gorivnih ćelija

Jedinstvena, najsavremenija tehnologija senzora kompanije Vaisala se manifestuju kroz njihov svestrani asortiman proizvoda. Tačnost i dugoročna stabilnost Vaisala senzora su apsolutno najbolji u klasi u industriji.

bottom of page